Melonowo-bananowy raj

Dzisiaj w roli głównej melon, który działa odchudzająco, antystresowo oraz oczyszczająco. Zostanie podany w parze z bananem – królem potasu i obrońcą naszego serca. Dopełnieniem będą migdały, które doskonale działają na nasz układ kostny. Tak więc… pijcie do woli!

mango1

Składniki:

-1 średniej wielkości melon kantalupa

-2 banany

-garść mięty

-mały jogurt naturalny

-200 ml mleka

-garść płatków migdałów (ilość w zależności od upodobania)

-dwie łyżki miodu pitnego lub syropu z mniszka lekarskiego

mango3Przygotowanie:

Migdały drobno zmielić w blenderze. Dodać wydrążony miąższ melona (bez pestek, łatwo wyjąć je łyżką), pokrojone drobno banany i liście mięty. Miksować po raz pierwszy, przez około 15 sekund. Następnie dolać resztę składników – jogurt, mleko, miód i raz jeszcze wszystko dokładnie zblendować. Ilość składników mokrych dobierajcie w zależności od tego, czy lubicie gęste szejki, czy preferujecie raczej konsystencję soku. Ten koktajl idealnie smakuje schłodzony, więc dajcie mu odstać kilka godzin w lodówce, lub podawajcie z kostkami lodu.

Cena: 4 szklanki – 8zł.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *