Targi FOOD-to-GO – AMBEREXPO Gdańsk

urlTargi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii „FOOD-to-GO”, które rozpoczną się w gdańskim AMBEREXPO 8 lutego, to gratka dla wszystkich nowoczesnych przedsiębiorców. Są kluczowym wydarzeniem tej branży na północy Polski. Targi przyciągają bogatą ofertą wystawców, dlatego warto tam być.

Nadchodząca edycja targów poszerzona zostanie o ofertę wyposażenia obiektów noclegowych, których na Pomorzu jest mnóstwo. Liderzy branży hotelarskiej, ale także prywatni przedsiębiorcy w tej dziedzinie, będą mogli zobaczyć prezentacje producentów i dystrybutorów wyposażenia hotelowego.

Na targach nie zabraknie także corocznej Strefy Bezglutenowej, gdzie będzie można spróbować potraw bez glutenu, a także uzyskać porady dotyczące specjalnego menu do restauracji. Ciekawym punktem „FOOD-to-GO” będą również prezentacje najnowszych nowinek technologicznych dla lokali gastronomicznych (m.in. ekspresów do kawy czy robotów kuchennych).

Wielbiciele słodkości też znajdą na targach coś dla siebie. To tu spotkają się  producenci kawy, herbaty, czekolady, dodatków deserowych czy wyposażenia dla cukierni i kawiarni. Pomorscy cukiernicy będą mogli nawiązać nowe kontakty, które umożliwią im rozwój biznesu.

Na wydarzenie zapraszane są osobistości kulinarne znane z programów lub książek o gotowaniu oraz mistrzowie cukiernictwa i kucharstwa. W tym roku zobaczymy m.in. duet Jola Słoma & Mirek Trymbulak z programu „Atelier Smaku”, finalistkę Masterchefa Klaudię Budny oraz mistrzynię cukiernictwa Martę Truskolawską-Plichcińską.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *