Koktajl ze szpinakiem i gruszką
1 min readZe szpinakiem na słodko eksperymentowaliśmy już wcześniej. Tym razem łączymy go z gruszką, kiwi i truskawkami. Orzeźwiająca i pełna witamin mieszanka, która świetnie sprawdzi się na śniadanie.
Składniki:
– 3-4 kiwi
– cytryna
– pół opakowania szpinaku baby
– 3 gruszki
– kilka truskawek – tutaj 1/4 opakowania mrożonych
– brązowy cukier (opcjonalnie)
Kiwi i gruszki obieramy i kroimy na małe kawałki. Wyciskamy sok z cytryny, szpinak i cukier. Jeśli używacie świeżych truskawek, to wystarczy je pokroić i dodać do reszty. Mrożone lepiej wcześniej lekko rozmrozić i zmielić w oddzielnym naczyniu, dopiero wtedy dodać do pozostałych składników. Dosłodzić odrobiną brązowego cukru. Wszystko zmiksować blenderem. Jeśli sok jest za gęsty wystarczy dolać pół szklanki wody lub jogurtu naturalnego.
Smacznego!