#CDNwspieragastro – SurfBurger
3 min readWszystko zaczęło się w 2013 roku od jednego food trucka. Dzisiaj mają 9 lokali, a według czytelników Trójmiasto.pl i słuchaczy Radia Gdańsk są najlepszą burgerownią w Trójmieście. Jednak legendarny już SurfBurger, jak każda restauracja, boryka się z problemami spowodowanymi pandemią.
Nie trzeba przypominać, że lokale burgerowni były tłumnie oblegane jeszcze w wakacje. Nie tylko przez głodnych po sesji studentów. Z powodu ponownego zamknięcia restauracji w październiku ubiegłego roku, nad wszystkimi przedstawicielami gastronomii zawisły ciemne chmury. O tym, jak radzi sobie SurfBurger, dowiedzieliśmy się z krótkiej rozmowy:
Jak bardzo pandemia dała Wam się we znaki?
Na pewno musieliśmy zmienić podejście do prowadzenia SurfBurgera. Nie chcieliśmy nikogo pozbawić pracy, dlatego pierwsze miesiące mijały pod znakiem „prób i błędów”. Dzięki dobrej komunikacji i przede wszystkim lojalnym klientom udało nam się przetrwać najgorszy okres i teraz z optymizmem patrzymy w przyszłość.
Czy ludzie ochoczo korzystają z Waszych usług na wynos w tym trudnym okresie?
Baliśmy się, że nasi klienci, którzy przed pandemią tłumnie odwiedzali nasze lokale, będą podchodzić z rezerwą do dowozów, ale byliśmy w błędzie. Miło nas zaskoczyli i tak jak chętnie nas odwiedzali, tak samo chętnie zamawiają na wynos albo na dowóz.
Nie myśleliście o tym, żeby otworzyć lokale w obliczu masowego sprzeciwu innych restauratorów?
Podchodzimy do tego, co się dzieje ze spokojem i godzimy się z odgórnymi obostrzeniami. Może nie zawsze się z nimi zgadzamy i pewnie, że wolelibyśmy spotkać się z klientami „jak kiedyś”, ale nie można tracić czasu na wymyślanie scenariuszy, na które nie ma się wpływu. Musimy działać tu i teraz.
Co zrobić, żeby zamówić u Was jedzenie?
Całe nasze menu można znaleźć na stronie internetowej, czy fanpage’u na Facebook’u. Korzystamy z wielu aplikacji dowozowych od Uber Eats po Pyszne.pl. Jako jedni z pierwszych w Trójmieście dopracowaliśmy formułę „zamów-odbierz”, dzięki której klient może zadzwonić do wybranej restauracji, złożyć zamówienie i odebrać burgery o dowolnej porze. Bez czekania w kolejce.
My oczywiście zachęcamy Was do zamawiania. Macie ogromny wybór. W internecie można znaleźć wiele pochlebnych opinii o serwowanym przez SurfBurger jedzeniu. Również w kontekście cen. Pyszne burgery możemy dostać już od 20 złotych. Wołowina, pieczeń orzechowo-warzywna, różnego rodzaju sery, czy ostre sosy. Wszystko to znajdziecie w menu restauracji. Poza flagowym produktem burgerownia proponuje też frytki belgijskie, czy lemoniadę.
Jeśli pomyśleliście już o nadchodzącym obiedzie, to w razie czego podajemy adresy i numery telefonów do poszczególnych lokali:
Gdynia Obłuże (ul. Stolarska 8):
nr. telefonu: 535 531 671
Gdynia (ul. Abrahama 11):
nr. telefonu: 58 355 22 00
Sopot (ul. Kościuszki 10):
nr. telefonu: 883 223 050
Gdańsk Żabianka (ul. Chłopska 59):
nr. telefonu: 537 228 528
Gdańsk Przymorze (ul. Słupska 26c):
nr. telefonu: 883 183 663
Gdańsk Wrzeszcz (ul. Trubadurów 2):
nr. telefonu: 730 800 744
Gdańsk Morena (Jaśkowa Dolina 101):
nr. telefonu: 536 700 662
Gdańsk Śródmieście – aktualnie w remoncie! (ul. Garncarska 30):
nr. telefonu: 58 526 06 06
Gdańsk Chełm (ul. Cieszyńskiego 1c):
nr. telefonu: 537 470 470
Przypominamy o możliwości zamawiania przez Uber Eats, Pyszne.pl oraz inne aplikacje. Poniżej podajemy namiary na oficjalną stronę z aktualnym menu i stronę na Facebooku, gdzie warto zaglądać przez informacje o promocjach.
Strona internetowa z aktualnym menu: surfburger.pl/menu/
Główny fanpage na Facebooku: facebook.com/falatejstu