Nietypowe brownie

tumblr_nof5qnHDhq1qeg3rjo1_500

Ciasta czekoladowe to jedne z tych, które zawsze będą cieszyły się popularnością. Jeśli nie jesteśmy pewni gustu osób, które chcemy poczęstować – czekolada zapewne będzie strzałem w dziesiątkę. Przedstawiamy przepis na pyszne brownie!

Brownie słynie z intensywnego smaku, gęstej i wilgotnej konsystencji. Można je podawać na ciepło, w towarzystwie lodów lub owocowych musów.  Ilość przepisów i sposobów jego podania jest nieskończona. Dzisiejsza receptura zawiera jednak jeden bardzo nietypowy składnik i cieszy się mianem zdrowego (i modnego!) ciasta.

Składniki:

– puszka czerwonej fasoli

– 3 jajka

– 1/4 szklanki oleju (np. rzepakowego)

– awokado

– 1/2 szklanki kakao

– 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

– 1/2 szklanki brązowego cukru

– 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

brownie ciasto

Przygotowanie:

Płuczemy fasolę i dokładnie miksujemy. Wrzucamy do blendera pozostałe składniki, oprócz czekolady. Kroimy tabliczkę na drobne kawałki, wrzucamy do gładkiej masy, którą przelewamy do wyłożonej papierem tortownicy. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach Celsjusza. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *