Babeczki z czekoladą
1 min readMała i słodka pokusa, idealna na piknik czy podwieczorek… przy tym tak prosta w wykonaniu, wystarczy bowiem wrzucić wszystkie składniki do miski i wymieszać. Miksery w dłoń i do roboty!
Składniki:
– 5 jaj
– 1,5 szklanki cukru
– cukier waniliowy
– mały jogurt naturalny
– kostka margaryny
– 2,5 szklanki mąki
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– czekolada mleczna
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier waniliowy, jogurt naturalny, margarynę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksujemy ok. 3 min. do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę kroimy w malutkie kosteczki. Odkładamy na bok 3 duże łyżki czekolady, żeby później posypać wierzch babeczek, natomiast resztę wsypujemy do gotowej masy i mieszamy. Do każdej foremki wlewamy około 1,5 łyżki masy, a górę posypujemy odrobiną czekolady. Wkładamy babeczki na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Smacznego!